Notice: Use of undefined constant E_NONE - assumed 'E_NONE' in /var/www/vhosts/sportdrive.gr/httpdocs/__cmsfiles/config/config.LIVE.php on line 28
Δοκιμή: Nissan Note 1,4 Acenta Pack - nissan,note,mpv,testdrive | Sportdrive.gr

NISSAN

Corner

Όλες οι πληροφορίες από NISSAN συνοπτικά σε μια σελίδα!

Δοκιμή: Nissan Note 1,4 Acenta Pack

Δοκιμές, 05/11/2010 13:28:00

Δοκιμή: Nissan Note 1,4 Acenta Pack

Ίσως ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα της αγοράς να είναι το Nissan Note. Είναι το αυτοκίνητο που λανσαρίστηκε πλάι στον βραδύποδα της ταινίας «Η εποχή των παγετώνων», ενώ η Sporteam είχε εξελίξει μία αγωνιστική έκδοση για το Nissan Note Challenge Cup. Η εικόνα του βραδύποδα σαν να του ταίριαζε, αλλά το να βλέπεις το μικρό MPV σε αναβάσεις, ήταν αξιοπερίεργο.

Σημειώστε ακόμα ένα παράδοξο. Ενώ πολλοί δεν το έχουν σε μεγάλη υπόληψη, το βλέπεις στους δρόμους τόσο συχνά, όσο συχνά βλέπεις την μπουγάδα της γειτόνισσας. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2004, ως αυτοκίνητο παραγωγής του concept Tone. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη, facelift έκδοση. Διατηρεί (φυσικά) την ίδια «Alliance B» πλατφόρμα, τις ίδιες γραμμές και την ίδια ευρυχωρία. Σε αυτή την πλατφόρμα, πατάει και το Micra, το Modus και το Clio III, μόνο που στο Note το μεταξόνιο έχει τεντωθεί στα 2.600mm.

Η ανανεωμένη έκδοση έχει κυρίως αισθητικές αλλαγές. Στο εμπρός διακρίνονται τα μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα, η νέα μάσκα και ο νέος προφυλακτήρας, με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και μικρούς στρογγυλούς θόλους για τα φώτα ομίχλης, ενώ στο πίσω μέρος τα φώτα έχουν πιο σκούρο κάλυμμα. Ο χαρακτήρας του όμως παραμένει ίδιος. Ο προγναθισμός του εμπρός μέρους και η συνέχεια των πίσω φώτων στην οροφή, το κάνει να μοιάζει με «ασχημόπαπο», που όταν μπεις στο εσωτερικό μετατρέπεται σε όμορφο κύκνο!

Η Acenta Pack έκδοση έχει όσα αξεσουάρ χρειάζεσαι. Κλιματισμό, ράδιο-CD με Navi και ξεχωριστά υποβραχιόνια για οδηγό και συνοδηγό. Το σημαντικότερο όμως, είναι οι υπέρμετροι εσωτερικοί χώροι, χαρακτηριστικό όλων των Note. Είναι ένα αυτοκίνητο που μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η κριτική των πίσω επιβατών, παρά του οδηγού! Ο οδηγός κάθεται σίγουρα άνετα, αφού πάντα οι εταιρείες έχουν οδηγοκεντρική προσέγγιση του σχεδιασμού, ενώ έχει καλή περιμετρική ορατότητα, λόγω των μεγάλων γυάλινων επιφανειών. Οι επιβάτες είναι αυτοί που σε μικρομεσαίες κατηγορίες είναι οι ριγμένοι. Στο Note όμως οι πίσω επιβάτες έχουν την τιμητική τους. Τα καθίσματα τους μπορεί να μετακινούνται, με αποτέλεσμα να αυξομειώνεται ο όγκος στον χώρο αποσκευών ή ο χώρος για τα γόνατα των επιβατών. Ειδικά με τα καθίσματα τραβηγμένα πίσω δημιουργείται τόσος χώρος, που θα μπορούσε να «χωρέσει» την αλλαγή του Bruce Banner σε Hulk.

Καταλάβατε λοιπόν ότι χωράει αβίαστα τέσσερις μαντραχαλάδες ύψους 1,90m. Θα χωρέσει όμως και τα πράγματα τους πολύ εύκολα. Αρχικά ο χώρος αποσκευών έχει ελάχιστη χωρητικότητα, με τα καθίσματα εντελώς πίσω, 280lt, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 437lt. Αν δε, είστε μόνο δύο μέσα στο αυτοκίνητο έχετε ένα σχεδόν επίπεδο χώρο που αγγίζει τα 1332lt. Υπάρχει επίσης και μία πληθώρα αποθηκευτικών και χρηστικών χώρων μέσα στην καμπίνα. Το κλιματιζόμενο ντουλαπάκι, θα μπορούσε να χωρέσει ακόμα και μία coca cola 1,5lt για όλη την παρέα. Μπροστά του, όταν είναι κλειστό, υπάρχει μία θήκη για τα CD και τους χάρτες. Πάνω από το ράδιο-cd υπάρχει «κρυφός» σαν καταπακτή χώρος, για μικροαντικείμενα, όπου υπάρχει και η υποδοχή usb και aux. Ενώ τέλος, οι πίσω, έχουν και τραπεζάκι αεροπορικού τύπου, με προσωπικό cup-holder, όπου στηρίζεται ακόμα και το laptop του nerd φίλου σας!

Και η μετακίνηση σας θα γίνει με ηρεμία, αφού ο οδηγός δεν θα μπορεί τρέχει. Το Note θα είναι η χαρά της συντρόφου… Χώρος για όλα τα καπρίτσια της, ενώ ο 1,4lt κινητήρας που αποδίδει 88Ps δεν θα κλονίζει την ηρεμία της. Είναι τίμιος και οικονομικός κινητήρας. Μπορεί να χρειάζεται τον χρόνο του για να πιάσει τα 100km/h (13,1sec), αλλά δεν νομίζω να ήθελε κανείς να στρίβει, ένα ντουλαπόμορφο αυτοκίνητο, που πατάει σε 15άρια μπαλονέ λάστιχα και στηρίζεται σε μαλακή ανάρτηση! Ο γνήσιος petrolhead ή ο κακεντρεχής θα αντιληφθεί την τελευταία πρόταση σαν αρνητική κριτική, αλλά αν την σκεφτεί καλύτερα ενσωματώνει όλο τον ορισμό (ειδικά για τους ελληνικούς δρόμους) της άνεσης!

Άνεση λοιπόν σε κάθε τομέα. Στην οδήγηση, λόγω μαλακού συμπλέκτη, λόγω μαλακού κιβωτίου και ελαφριού όσο πρέπει τιμονιού. Στην μετακίνηση, γιατί ακόμα και στα μαζικά έργα ασφαλτοδρόμισης και ανάπλασης των δήμων, λόγω εκλογών, οι επιβάτες δεν θα καταλάβουν ότι πατάνε σε χαλίκι και όχι σε άσφαλτο. Αλλά και στην εσωτερική διάταξη των χώρων, μπορεί να «χωρέσει» τον πυξ λαξ διαπληκτισμό ολυμπιακών και παναθηναϊκών, τον αισθητικό καλλωπισμό με όλα τα συμπράγκαλα γυναικών-κοκεταριών, όχι μόνο την σύλληψη αλλά και την γέννα του πολύαναμενόμενου γόνου. Για αυτούς τους λόγους το Note κυκλοφορεί στους δρόμους, σαν αφανής ήρωας της πολυμορφίας. Αρκεί να σημειώσετε πόσα Note κυκλοφορούν στην γειτονία σας για να εκπλαγείτε!

Nissan Note 1,4 facelift
Τιμή: €13.740
Κινητήρας: Τετρακύλινδρος σε σειρά, 1.386cc
Ιπποδύναμη: 88Ps/5.200rpm
Μετάδοση: Χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων
Επιτάχυνση 0-100km/h: 13,1sec
Τελική ταχύτητα: 165km/h
Βάρος: 1.092kg
Κατανάλωση: 6,3lt/100km
Εκπομπές CO2:150gr/km

Κείμενο: Γιώργος Σκύβαλος

Φωτογραφίες Άρθρου (9)

Nissan Note 1,4 Acenta Pack (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack, interior (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack, interior (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack, interior (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Nissan Note 1,4 Acenta Pack, interior (thumbnail)

Nissan Note 1,4 Ac...

Δείτε επίσης...

Nissan Juke R 2.0: Επεισόδιο 2ο!

Εξωτερικό, Κόσμος, 29/06/2015

«Ας κάνουμε το Juke όσο πιο τρελό γίνεται» είναι το μότο για τη δεύτερη και ακόμα πιο ισχυρή γενιά...

NISSAN Photo Gallery

Όλες οι φωτογραφίες από NISSAN που είναι καταχωρημένες στο αρχείο μας!

Σύνολο: 540 φωτογραφίες!

Η σελίδα είναι υπό κατασκευή!

Το περιεχόμενο της σελίδας αυτής είναι υπό ανανέωση και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρίσκεται σύντομα στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας,
Η ομάδα του sportdrive.gr

Κλείσιμο