FIAT

Corner

Όλες οι πληροφορίες από FIAT συνοπτικά σε μια σελίδα!

Fiat 500 Abarth

Εξωτερικό, Κόσμος, 22/01/2012 00:00:00

Fiat 500 Abarth

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπολόνια έκαναν την εμφάνισή τους τρεις νέες ''καυτές'' εκδόσεις του 500 Abarth. Οι δύο από αυτές αφορούν μοντέλα παραγωγής (''595 Turismo'' και ''595 ''Competizione'') ενώ η τρίτη προορίζεται για αγώνες (''Asseto Corse'').

Η έκδοση ''595 Turismo'' ξεχωρίζει εμφανισιακά χάρη στη χαρακτηριστική διχρωμία του αμαξώματος (μαύρο και κόκκινο) η οποία μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο στην ανοιχτή έκδοση του μοντέλου, τις ζάντες 17 ιντσών σε χρώμα τιτανίου καθώς και τα μεταλλικά σήματα της έκδοσης στα πίσω φτερά. Στο εσωτερικό η διχρωμία κυριαρχεί και εδώ (στα δερμάτινα καθίσματα και τιμόνι) ενώ τα πεντάλ είναι αλουμινένια. Στα μηχανικά μέρη διατηρείται ο υπερτροφοδοτούμενος T-Jet κινητήρας των 1,4 λίτρων της έκδοσης ''SS'' (κοινός και στην έκδοση ''595 Competizione'') ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 230 Nm ροπής στις 3.000 rpm, με 7,4 sec για το 0-100 και 211 km/h τελικής ταχύτητας ενώ συνδυάζεται με το ημιαυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων της φίρμας με κουμπιά αλλαγής στο τιμόνι (χωρίς τον κλασικό λεβιέ

Η έκδοση ''595 Competizione'' είναι βαμμένη στο ιδιαίτερο γκρι χρώμα ''Grigio Record'' όπως επίσης και οι 17ρηδες τροχοί ενώ οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων της Brembo και τα μεταλλικά σήματα της εν λόγω έκδοσης συμπληρώνουν την εικόνα. Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κλέβουν τα bucket καθίσματα από δέρμα και alcadara της Sabelt που φέρουν τη διχρωμία (μαύρο και μπεζ-καφέ) και το λογότυπο της έκδοσης ενώ η διχρωμία συνεχίζει στις πόρτες και το τιμόνι. Νέος είναι επίσης και ο σφαιρικός αλουμινένιος λεβιές του μηχανικού αυτή τη φορά 5τάχυτου κιβωτίου. Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχουν διαθέσιμες αναβαθμίσεις σε φρένα και ανάρτηση και για τις δύο προαναφερθέντες εκδόσεις.

Τέλος η έκδοση ''695 Assetto Corse'' προορίζεται για αγωνιστική χρήση σε track days και χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,4 λίτρων ιδιαίτερα όμως εξελιγμένο από τη Fiat αποδίδοντας 205 ίππους. Πλήρως αναβαθμισμένα για την περίσταση από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας είναι επίσης το κιβώτιο, η ανάρτηση, τα φρένα και οι τροχοί ενώ η έκδοση εφοδιάζεται φυσικά και με κλωβό ασφαλείας (roll bar) εγκεκριμένο από τη FIA.

Δείτε επίσης...

Nέος άξονας συνεργασίας μεταξύ Fiat και Tata στην Ινδία.

Εξωτερικό, Κόσμος, 08/05/2012

Η Fiat SpA και η Tata, με στόχο την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη της μάρκας Fiat στην Ινδία, συμφώνησαν από κοινού...

FIAT Photo Gallery

Όλες οι φωτογραφίες από FIAT που είναι καταχωρημένες στο αρχείο μας!

Σύνολο: 416 φωτογραφίες!

Η σελίδα είναι υπό κατασκευή!

Το περιεχόμενο της σελίδας αυτής είναι υπό ανανέωση και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρίσκεται σύντομα στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας,
Η ομάδα του sportdrive.gr

Κλείσιμο