Τα MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Cabrio συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

MINI John Cooper Works

0

Τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας της Βρετανικής premium μάρκας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων θα προσφέρουν συναρπαστικές επιδόσεις, αποδοτικά και με βελτιωμένες εκπομπές ρύπων. Το MINI John Cooper Works (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,9 – 6,9 l/100 km με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, 6,2 – 6,1 l/100 km με 8-τάχυτο Steptronic, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 158 – 157 g/km με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, 142 – 140 g/km με 8-τάχυτο Steptronic) και το MINI John Cooper Works Cabrio (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,1 – 7,0 l/100 km 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 6,5 – 6,4 l/100 km με 8-τάχυτο Steptronic, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 162 – 161 g/km με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, 148 – 145 g/km με 8-τάχυτο Steptronic), από τον Μάρτιο του 2019, θα εφοδιάζονται στάνταρ με φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα για μείωση των εκπομπών σωματιδίων. Το φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα αποτελεί τώρα αναπόσπαστο στοιχείο της τεχνολογίας καθαρισμού των καυσαερίων σε όλα τα βενζινοκίνητα μοντέλα της μάρκας MINI στη μικρή κατηγορία.

Στο MINI John Cooper Works και στο MINI John Cooper Works Cabrio, το φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα είναι ενσωματωμένο στο στάνταρ σπορ σύστημα εξαγωγής. Σαν αποτέλεσμα, ο δυναμικός δίλιτρος, 4-κύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo αποδίδει 170 kW/231 hp με χαρακτηριστικό σπορ ήχο και ελάχιστες εκπομπές ρύπων. Και τα δύο μοντέλα John Cooper Works πληρούν τώρα το αυστηρό πρότυπο Euro 6d TEMP. Η υιοθέτηση της τελευταίας τεχνολογίας μείωσης εκπομπών ρύπων δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση ή τις εκπομπές CO2 των δύο κορυφαίων αθλητών.

Με το στάνταρ, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το MINI John Cooper Works επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ χρειάζονται μόλις 5,6 δεύτερα για να επιταχύνει από τα 80 στα 120 km/h. Για το MINI John Cooper Works Cabrio, οι τιμές αυτές είναι αντίστοιχα 6,6 δευτ. και 6,1 δευτ. Το 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic είναι επίσης προαιρετικό για τα μοντέλα John Cooper Works.

Το γνήσιο αγωνιστικό συνολικό πακέτο των MINI John Cooper Works και MINI John Cooper Works Cabrio αποτελείται από τον ισχυρό, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, σπορ ανάρτηση με 17άρες ζάντες αλουμινίου John Cooper Works, σπορ σύστημα φρένων, αεροδυναμικό κιτ John Cooper Works και σπορ καθίσματα John Cooper Works. Επιπλέον, οι κορυφαίοι αθλητές διαθέτουν προβολείς LED στην τρέχουσα εκδοχή τους και πίσω φώτα LED σε χαρακτηριστική σχεδίαση Union Jack που υπογραμμίζει τη Βρετανική καταγωγή τους.

Νέες επιλογές εξατομίκευσης είναι το φωτιζόμενο διακοσμητικό ένθετο MINI Yours Interior Style Piano Black στην πλευρά του συνοδηγού και το Piano Black Exterior με γυαλιστερά πλαίσια για τους προβολείς, τα πίσω φώτα και τη μάσκα. Οι τελευταίες προσθήκες στη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού και αξεσουάρ περιλαμβάνουν την επιλογή τηλεφωνικού συστήματος με ασύρματη φόρτιση, την προβολή του λογοτύπου MINI στην πλευρά του οδηγού, τα εξατομικεύσιμα προϊόντα της σειράς MINI Yours Customised και πολυάριθμες ψηφιακές υπηρεσίες MINI Connected.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο δοκιμών WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Αναφορικά με αυτά τα οχήματα, για σχετικούς φόρους και τα όποια ειδικά τέλη που βασίζονται σε εκπομπές  CO2, οι τιμές CO2 ίσως διαφέρουν από αυτές που αναφέρονται εδώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars”, που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html