VOLKSWAGEN VW T-CROSS
VOLKSWAGEN VW T-CROSS

Είχαμε δει εδώ και καιρό τα πρώτα σχέδια για το νέο VW T-Cross και πλέον το μικρό SUV της Volkswagen είναι πανέτοιμο. Η αποκάλυψή του έγινε σε Amsterdam, Shanghai και Sao Paulo, καθώς το VW T-Cross είναι ένα global SUV που χρησιμοποιεί το ίδιο πάτωμα με το VW Polo. Το γεγονός αυτό, σημαίνει ότι η κίνηση μεταφέρεται μόνο στους εμπρός τροχούς, ενώ δεν υπάρχει τετρακίνητη έκδοση.

VOLKSWAGEN VW T-CROSS
VOLKSWAGEN VW T-CROSS

Όσον αφορά στον σχεδιαστικό τομέα, πάντως, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το T-Cross δανείζεται αρκετά στοιχεία από όλα τα αδερφάκια του στην οικογένεια των SUV της Volkswagen. Από το εμπρός μέρος που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό Touareg και εν μέρει δανείζεται και λεπτομέρειες από το T-Roc, μέχρι το πλαϊνό μέρος που θυμίζει περισσότερο Tiguan. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το πίσω, με τα φωτιστικά σώματα σε αυτό το σημείο να μην θυμίζουν κάποιο άλλο SUV από τη γκάμα της VW.

Όσον αφορά στις διαστάσεις του νέου SUV, η MQB πλατφόρμα επέτρεψε στη γερμανική εταιρία να δημιουργήσει ένα αρκετά compact SUV με καλούς χώρους για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Με το μήκος του να μην ξεπερνάει τα 4.11 μέτρα, το μεταξόνιο είναι αρκετά μεγάλο συγκριτικά και αγγίζει τα 2.56 μέτρα.

VOLKSWAGEN VW T-CROSS

Το αποτέλεσμα είναι, όπως ισχυρίζεται η VW, το εσωτερικό να είναι αρκετά ευρύχωρο και να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και πέντε επιβάτες. Επωφελείται μάλιστα από το πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί κατά μήκος έως 140 mm, γεγονός που μεγιστοποιεί είτε το χώρο αποσκευών, είτε αυτόν των επιβατών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει από τα 385 λίτρα μέχρι τα 455 όταν όλα τα καθίσματα είναι στη θέση τους. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα η χωρητικότητά του μπορεί να αγγίξει τα 1.281 λίτρα, ένα αρκετά εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογιστεί κανείς την κατηγορία του.

VOLKSWAGEN VW T-CROSS
VOLKSWAGEN VW T-CROSS

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες σχεδιαστικές εκπλήξεις, καθώς το ταμπλό δεν μπορεί να κρύψει τις επιρροές του από το αντίστοιχο του Polo. Το μόνο εντελώς νέο στοιχείο είναι το τιμόνι, ενώ φυσικά υπάρχουν και διαφορές στον εξοπλισμό, τους χρωματικούς συνδυασμούς και τις επενδύσεις σε σχέση με το supermini της εταιρίας.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, το T-Cross διαθέτει infotainment τελευταίας τεχνολογίας της VW με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ υπάρχει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο εσωτερικό του T-Cross μπορείς να βρεις μέχρι και τέσσερις θύρες USB.

Όσον αφορά στους κινητήρες του T-Cross, το λανσάρισμα του μικρού SUV θα γίνει με τέσσερα υπερτροφοδοτούμενα σύνολα: τρία βενζίνης και ένα πετρελαίου. Υπάρχουν καταρχήν δύο εκδόσεις του 1.0 TSI με τη βασική να αποδίδει 95 PS και τη δεύτερη 115 PS. Στην κορυφή των κινητήρων βενζίνης είναι ο 1.5 TSI με τους 150 ίππους, ενώ ο μοναδικός 1.6 TDI diesel αποδίδει 95 PS. Όλοι οι κινητήρες είναι συμβατοί με τις τελευταίες αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP.

VOLKSWAGEN VW T-CROSS
VOLKSWAGEN VW T-CROSS

Το T-Cross είναι και «φορτωμένο» με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης από το βασικό επίπεδο εξοπλισμού του. Μεταξύ άλλων υπάρχουν Front Assist με Pedestrian Monitoring και City Emergency Braking System, Lane Assist, Hill Start Assist, Proactive Occupant Protection και Blind Spot Detection με Rear Traffic Alert.
Στον προαιρετικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων από Driver Alert System, Automatic Adaptive Cruise Control και Park Assist.

Η παραγωγή του νέου T-Cross θα ξεκινήσει στην Ισπανία, τη Νότια Αμερική και την Κίνα μέσα στο 2018, με τις πωλήσεις του να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2019.

VOLKSWAGEN VW T-CROSS
VOLKSWAGEN VW T-CROSS